De populaire VWRL ETF - ETF met de beste spreiding (2024) (2024)

De populaire VWRL ETF - ETF met de beste spreiding (2024) (1)

VWRL ETF – de ETF met de beste spreiding

De VWRL ETF is ideaal voor beleggers die een goed rendement en dividend willen en tegelijk weinig risico willen lopen. Met de Vanguard All World ETF kan je eenvoudig gespreid beleggen in bedrijven uit verschillende sectoren, landen en marktkapitalisaties. Ontdek hier alle voordelen van de VWRL ETF de ETF met de beste spreiding!

Beleggen zonder urenlang bezig te zijn met het bestuderen van jaarverslagen. En dan ook nog eens een mooi rendement genereren zonder onnodig veel risico te lopen. Dit is mogelijk door te beleggen in een All-World ETF. Via een All-World ETF koop je als belegger in één transactie meteen duizenden aandelen verspreid over de hele wereld. Je vermogen is hierdoor enorm goed gespreid wat ervoor zorgt dat je geen onnodig risico loopt.

Laatste update: 1 februari 2024 – content aangevuld, een goedkoper alternatief is de IWDA ETF.

Vanguard All World ETF

Eenvoudig gespreid beleggen via de VWRL ETF kan je een heerlijk gevoel van rust geven en een hoop hoofdpijn besparen, omdat je je niet meer hoeft te verdiepen in die pittige, theoretische jaarverslagen. Eén van de bekendste All-World ETF’s is VWRL: Vanguard FTSE All-World.

In dit artikel bespreken we onder andere het historische rendement van VWRL, welk rendement je mag verwachten van deze ETF, welke aandelen deel uitmaken van de ETF en al het andere dat jij moet weten met betrekking tot de Vanguard All World ETF.

Aan het einde van dit artikelen vergelijken we de VWRL ETF ook nog met de accumulerende variant: de VWCE ETF en met een andere populaire vergelijkebare ETF: de IWDA ETF.

Inhoudsopgave verberg

1.VWRL ETF – de ETF met de beste spreiding

2.Vanguard All World ETF

3.Wat is VWRL nou eigenlijk?

4.Koers VWRL ETF

5.Rendement VWRL ETF

6.Dividend VWRL ETF

7.Waarin beleg je via VWRL?

9.Geografische spreiding VWRL ETF

10.Sector verdeling VWRL ETF

11.Via welke broker kan ik in VWRL beleggen?

12.Beste ETF DEGIRO

13.VWCE of VWRL ETF

14.IWDA VS VWRL

15.Veelgestelde vragen

15.1.Betaalt de VWRL ETF dividend uit?

15.2.Wat is de geografische spreiding van de VWRL ETF en VWCE ETF?

15.3.In welke sectoren beleg je via VWRL en VWCE?

15.4.Welke bedrijven zitten in de VWRL en VWCE?

15.5.VWRL of VWCE of IWDA?

Wat is VWRL nou eigenlijk?

VWRL is een ETF. Als je al bekend bent met de term ETF en de betekenis hiervan, dan kun je dit gedeelte gerust overslaan. Een ETF is een financieel product dat beleggers in staat stelt om in eerste instantie een index te kopen. Je kunt het zien als een soort beleggingsfonds waarin allerlei aandelen zijn opgenomen die je via één transactie kunt kopen. Eén bekende ETF is VUSA. Deze ETF volgt de Amerikaanse S&P 500 index. Wanneer je de VUSA ETF aanschaft, ontvang je dus eigenlijk een mandje vol met vijfhonderd aandelen in één enkele transactie.

Door middel van ETF’s verkrijg je als belegger kortom een enorme spreiding en groeit je portefeuille mee met het gemiddelde van de markt. Je kunt dus uitgaan van een degelijk rendement zonder al het harde werk. Verder zijn ETF’s volledig transparant en genieten veel ETF’s die een index tracken van zeer lage kosten. Zoals al gezegd is VWRL een ETF die wordt aangeboden door Vanguard. VWRL werd in 2012 opgericht en is te vinden op de Euronext Amsterdam. VWRL behoort overigens tot de kernselectie van DEGIRO, waardoor DEGIRO-gebruikers maandelijks eenmaal in VWRL kunnen handelen tegen lagere transactiekosten.

Koers VWRL ETF

VWRL Chart via TradingView

Rendement VWRL ETF

Omdat VWRL pas in mei 2012 is opgericht, is er weinig data van deze ETF beschikbaar. De jaren vanaf 2012 waren, naast de coronacrash, extreem goede jaren voor de beurs. We kunnen daarentegen wel de benchmark van de VWRL ETF gebruiken, namelijk de FTSE All World Index. Sinds 2003 heeft de FTSE All World Index een jaarlijks rendement van gemiddeld 8,6% behaald. Dit is een mooi jaarlijks rendement wat je niet snel vind, vooral niet op zo’n eenvoudige manier als via een goed gespreide ETF.

Vanaf haar oprichting heeft VWRL een rendement van gemiddeld 10,19% per jaar behaald (van 2013 tot en met 2023). Dit ligt ruim boven het gemiddelde van de index, maar dat heeft voornamelijk te maken met de enorme bullmarkt van deze periode. Staar je dus niet blind op dit gemiddelde, maar houd inclusief inflatie rekening met het gemiddelde van circa 7%.

Als belegger in VWRL betaal je een vergoeding aan Vanguard voor het onderhouden van de ETF. De lopende kosten (TER) van deze ETF zijn 0.22% per jaar. Deze kosten worden verwerkt in de koers en worden daarom niet van je rekening afgetrokken. Een TER van 0.22% ligt onder de gemiddelde lopende kosten, maar wel boven het gemiddelde van passief beheerde ETF’s.

Zo brengt VanEck slechts 0.20% in rekening voor haar All-World ETF en betaal je voor een Vanguard S&P 500 Index ETF slechts 0.07% aan lopende kosten. Bovendien krijg je als belegger ook nog te maken met transactiekosten bij aanschaf.

Zoals al benoemd biedt DEGIRO de mogelijkheid aan om eens per maand tegen lagere kosten te handelen in VWRL. Wanneer je deze kosten (de lopende- en transactiekosten) aftrekt van het gemiddeld behaalde rendement (trackrecord) van VWRL, dan kom je uit op het nettorendement. Oftewel het daadwerkelijk behaalde rendement. Hieronder is het bruto-rendement (inclusief de lopende kosten) van VWRL per jaar te zien.

2012*16.49%
201322.82%
20144.28%
2015-2.23%
20167.98%
201723.98%
2018-9.62%
201926.57%
202015.99%
202118.33%
2022-18.08%
202322.03%
GEMIDDELD PER JAAR (2013-2023)10.19%
Gemiddelde prestaties van de FTSE All-World index (2003-2023)8.60%

*2012 is wel meegenomen in de tabel, maar niet in het gemiddelde per jaar. Dit omdat de ETF pas in mei 2012 is opgericht.

De populaire VWRL ETF - ETF met de beste spreiding (2024) (2)

Dividend VWRL ETF

Op het moment van schrijven keert VWRL ongeveer 2,00% aan dividend uit. Het dividend wordt eens per kwartaal uitgekeerd: in maart, juni, september en december. Als belegger heb je overigens wel last van een dividendlek, ondanks dat de ETF genoteerd is aan de Amsterdamse beurs. Tegen de huidige koers van bijna €100,- ontvang je dus ongeveer €2 per jaar per VWRL ETF in jouw bezit!

Het dividend wordt betaald op basis van het dividend dat wordt uitgekeerd door de bedrijven in de ETF. Wanneer het economisch gezien voor veel bedrijven een slecht jaar is geweest, is de kans aanwezig dat er in het dividend wordt gesneden. Dit was het geval in 2020 – na de coronacrash in maart. Op dat moment kan je dus ook via de VWRL ETF iets minder dan het percentage van 2% dividend dat je gewend bent ontvangen.

Liever geen dividenduitkeringen? Je kan ook kiezen voor een accumulerende ETF. Lees meer over VWRL VS VWCE.

Waarin beleg je via VWRL?

Beleggen brengt vanzelfsprekend risico’s met zich mee. Om deze risico’s te verkleinen, is het verstandig om het risico te verspreiden over verschillende landen, sectoren en bedrijven. Wat spreiding betreft, is er geen betere ETF te vinden dan de VWRL, deze ETF steekt er met kop en schouder bovenuit.

Momenteel telt VWRL ruim 3.700 verschillende bedrijven verspreid over de hele wereld. Wanneer een aantal van deze bedrijven failliet gaat, heeft dit slechts een klein effect op het totale rendement. Hierdoor hoef je je als belegger weinig zorgen te maken over zulke scenario’s. Dit in tegenstelling tot beleggers die een zeer geconcentreerde portefeuille aanhouden.

Liever in individuele aandelen beleggen? Simply WallSt is de must-have voor de individuele aandelenbelegger.

De populaire VWRL ETF - ETF met de beste spreiding (2024) (3)

Vanguard All World ETF bedrijven

De bedrijven die de zwaarste weging hebben in VWRL de ETF met de beste spreiding zijn te vinden in de onderstaande tabel:

BedrijfAandeel in VWRL
Apple4,15%
Microsoft3,35%
Amazon1,96%
Alphabet (Google)1,66%
Tesla1,21%
United Health Group0,82%
Berkshire Hathaway0,82%
0,71%
Exxon Mobil Corp0,68%
Taiwan Semiconductor Manufacturing0,64%

Deze tien grootste posities in VWRL zijn samen goed voor 16% van de totale ETF. Dit is best hoog en doet afbreuk aan de – op het eerste oog – mooie spreiding van VWRL. De meeste van de grote bedrijven houden zich vooral bezig met Tech, waardoor het net lijkt alsof je in een TECH-ETF investeert, echter zal je straks zien bij de sector spreiding dat dat reuze meevalt.

Dat technologie bedrijven toch zo’n groot deel lijken te hebben in VWRL de ETF met de beste spreiding, komt vooral omdat Techbedrijven tegenwoordig erg groot en machtig zijn (omdat zij kleinere bedrijven vaak overnemen).

De ETF wordt wel twee keer per jaar geherbalanceerd, waardoor de balans nog enigszins wordt hersteld. Dit gebeurt in februari en augustus.

Geografische spreiding VWRL ETF

De VWRL kent ook geografische spreiding. De Vanguard All-World ETF belegt namelijk in tientallen landen. Hieronder is weergegeven aan welke landen VWRL het meeste blootstelling heeft.

LandAandeel in VWRL
Verenigde Staten57,75%
Japan6,17%
Verenigd Koninkrijk3,66%
China3,33%
Canada2,89%
Zwitserland2,76%
Frankrijk2,27%
Australië2,03%
India1,84%
Overig17,30%

Ook hier valt de enorme concentratie in de Verenigde Staten meteen op. Dit is echt gemakkelijk te nuanceren, omdat veel grote, Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven actief zijn in meerdere landen.

Google is bijvoorbeeld een Amerikaans bedrijf, maar het wordt over de hele wereld gebruikt. Denk hierbij ook aan bedrijven als Microsoft en Meta Platforms. Deze bedrijven hebben klanten verspreid over de hele wereld, maar staan genoteerd op de Amerikaanse beurs. Toch is het niet gek om als belegger meer blootstelling aan Emerging Markets te verlangen.

Sector verdeling VWRL ETF

Om het beeld compleet te maken kijken we tot slot nog naar de sectoren waarin je belegt als je kiest voor VWRL de ETF met de beste spreiding:

SectorAandeel in VWRL
Technologie21,38%
Financiën14,10%
Gezondheidszorg12,31%
Consumentengoederen (niet essentieel)11,33%
Industrie9,14%
Consumentengoederen (essentieel)7,47%
Telecommunicatie7,40%
Basismaterialen4,66%
Energie4,31%
Overig7,90%

De bovengenoemde percentages zijn de samenstelling van VWRL sinds 31 augustus 2022. Elk halfjaar zal de samenstelling weer iets wijzigen. Het mooie aan beleggen in ETF’s is dat je zelf weinig hoeft te doen en dat eventuele schreefgroei binnen de ETF om de zoveel tijd wordt hersteld. Je kan de gegevens altijd dubbel checken op de officiële website van Vanguard.

Via welke broker kan ik in VWRL beleggen?

VWRL is een van de populairste ETF’s en is daarom verkrijgbaar bij bijna elke broker of bank. VWRL is onderdeel van DEGIROs kernselectie, waardoor je eenmaal per maand tegen lagere kosten kan handelen in VWRL de ETF met de beste spreiding. Om deze reden bezit ik bij DEGIRO een positie in VWRL, sterker nog het is mijn grootste positie en deze positie bedraagt ongeveer 12% van mijn belegde portefeuille! Zie hier mijn positie:

De populaire VWRL ETF - ETF met de beste spreiding (2024) (4)

Deze positie van 42 stuks heb ik over de jaren uitgebouwd. De ongerealiseerde W/V is te verklaren door de koerswinst van de VWRL ETF ten opzichte van mijn gemiddelde aankoopprijs. De gerealiseerde W/V is te verklaren door alle dividenduitkeringen die ik tot nu toe heb ontvangen. GAK staat voor gemiddelde aankoopprijs, bij mij is dit afgerond €91,46.

Twijfel je nog over de Vanguard All World ETF? Check dan onderstaande video en de tekst onder de video. Mocht je na dit artikel toch vragen hebben, horen we het graag. Dit mag in de reacties of via sociale media, ik zal mijn best doen als vermogensadviseur om jouw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden, zonder hierbij financieel advies te geven.

Beste ETF DEGIRO

Persoonlijk vinden wij de Vanguard All World ETF één van de beste ETF bij DEGIRO. Dit is te danken aan het goed gespreide mandje van aandelen en de erg lage kosten. Dit is dan ook de reden dat ik als vermogensadviseur de VWRL ETF een mooie basis vind voor elke beleggingsportefeuille, ook bij mij is het lang mijn grootste positie geweest.

Kosten spelen een belangrijke rol in het te behalen rendement, dus zorg er altijd voor dat je grip hebt op de transactiekosten en de lopende kosten! De kosten bij de VWRL ETF zijn zoals je hebt kunnen lezen, erg laag. Vooral als je kijkt naar hoeveel spreiding je hiervoor terugkrijgt.

VWCE of VWRL ETF

Dit was het artikel over VWRL de ETF met de beste spreiding. Twijfel je tussen de VWRL en de VWCE? Misschien kan dit artikel je helpen: verschil accumulerende ETF en distribuerende ETF. Vergeet niet handmatig te compounden als je kiest voor de distribuerende ETF, anders loop je het rendement op rendement effect mis!

Voor Belgische beleggers is de VWCE ETF handiger dan de VWRL ETF, vanwege de regels omtrent de dividendbelasting in België. Als investeerder is het belangrijk om goed te kijken in welke ETF je wilt beleggen. Let hierbij altijd op het rendement, de kosten, belastingen en eventueel dividendlekkage.

De populaire VWRL ETF - ETF met de beste spreiding (2024) (5)

IWDA VS VWRL

De IWDA ETF is een populaire ETF bij veel beleggers. Is de IWDA ETF beter dan de VWRL ETF? In welke ETF moet je beleggen? De iShares Core MSCI World UCITS ETF USD is vergelijkbaar met de VWRL en VWCE ETF. Het doel van de ETF’s is dezelfde onderliggende index zo goed mogelijk volgen. Het grote verschil is dat de IWDA ETF 0,20% aan lopende kosten heeft en het dividend automatisch herbelegd wordt.

De IWDA ETF is dus 0,02% goedkoper per jaar en herbelegd het dividend automatisch voor beleggers! Dat maakt IWDA een uitstekende keuze voor beleggers en misschien wel een beter alternatief dan de VWRL ETF. Ook zit de IWDA ETF in de kernselectie bij DEGIRO, wat betekent dat je de ETF eens per maand tegen lagere transactiekosten kan verhandelen.

Heb jij dus interesse om in een accumulerende ETF te beleggen die de wereldwijde markt volgt? Dan kan de IWDA ETF een uitstekende keuze zijn.

Veelgestelde vragen

Betaalt de VWRL ETF dividend uit?

Op het moment van schrijven keert VWRL ongeveer 2,00% aan dividend uit. Het dividend wordt eens per kwartaal uitgekeerd: in maart, juni, september en december. Het dividend wordt betaald op basis van het dividend dat wordt uitgekeerd door de bedrijven in de ETF.

Wat is de geografische spreiding van de VWRL ETF en VWCE ETF?

De Vanguard All-World ETF belegt in tientallen landen. Voornamelijk in bedrijven in de Verenigde Staten, op de tweede positie staat Japan, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk.

In welke sectoren beleg je via VWRL en VWCE?

De vier grootste sectoren zijn technologie, financiën, consumptiegoederen en gezondheidszorg. Samen zijn deze vier sectoren goed voor een percentage van 59,21% van de VWRL ETF en de VWCE ETF.

Welke bedrijven zitten in de VWRL en VWCE?

De grootste posities zijn Microsoft, Apple, Alphabet (Google), Amazon, Tesla, Meta Platforms (Facebook), Nvidia, Taiwan Semiconductor Manufacturing en Berkshire Hathaway. De 10 grootste posities zijn goed voor 16% van de VWRL ETF.

VWRL of VWCE of IWDA?

Twijfel je tussen de VWRL en de VWCE of IWDA? De VWCE en IWDA ETF’s herbeleggen automatisch het dividend. Heb jij dus interesse om in een accumulerende ETF te beleggen die de wereldwijde markt volgt? De IWDA ETF is met 0,20% aan jaarlijkse lopende kosten iets goedkoper en een uitstekende keuze!

4.6/5 - (21 stemmen)

De populaire VWRL ETF - ETF met de beste spreiding (2024) (2024)

FAQs

Is VWRL a good investment? ›

VWRL's total expense ratio is 0.22%, making it one of the cheapest equity funds on the European market. Significant returns. The returns of the fund have been very good throughout recent years.

What's the best ETF to buy right now? ›

Invest in stocks, fractional shares, and crypto all in one place.
  • ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO)
  • Invesco QQQ Trust (QQQ)
  • Vanguard Information Technology ETF (VGT)
  • VanEck Semiconductor ETF (SMH)
  • Invesco S&P MidCap Momentum ETF (XMMO)
  • SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB)
  • Invesco S&P 500 GARP ETF (SPGP)
Apr 3, 2024

Which ETF has the highest 10 year return? ›

Best ETFs 10 Years
SymbolETF Name10y Chg 4-2-24
XNTKSPDR NYSE Technology ETF457%
QTECFT Nasdaq 100-Technology Sector ETF452%
QQQInvesco Nasdaq 100 Trust ETF452%
IGViShares Expanded Tech-Software Sector ETF425%
17 more rows

What is the best performing ETF in last 5 years? ›

100 Highest 5 Year ETF Returns
SymbolName5-Year Return
FNGOMicroSectors FANG+ Index 2X Leveraged ETNs43.36%
TECLDirexion Daily Technology Bull 3X Shares33.53%
SMHVanEck Semiconductor ETF29.98%
ROMProShares Ultra Technology28.71%
93 more rows

Does VWRL pay a dividend? ›

When is GB:VWRL dividend payment date? GB:VWRL's next quarterly payment date is on Mar 27, 2024, when GB:VWRL shareholders who owned GB:VWRL shares before Mar 14, 2024 received a dividend payment of 30.09p per share. Add GB:VWRL to your watchlist to be reminded of GB:VWRL's next dividend payment.

What is the dividend yield of VWRL? ›

VWRL Current Yield Details - 1.59%

The current VWRL dividend yield is 1.59%. This yield is based on trailing twelve months dividends. In the past year, the VWRL dividend yield has ranged from 1.55% to 2.0%.

What is the best ETF to buy in 2024? ›

Best ETFs as of April 2024
TickerFund name5-year return
SOXXiShares Semiconductor ETF30.70%
XLKTechnology Select Sector SPDR Fund24.57%
IYWiShares U.S. Technology ETF24.09%
FTECFidelity MSCI Information Technology Index ETF22.79%
1 more row
Mar 29, 2024

What is the best ETF to buy 2024? ›

One metric that investors often look to is trailing one-month performance. The top ETFs for equities, bonds, fixed income, commodities, and currencies for April 2024 based on this metric include CRPT, FCVT, EMHY, DBA, and UUP.

Which ETF gives the highest return? ›

9 Best-Performing ETFs of 2024
  • iShares MSCI Turkey ETF (ticker: TUR)
  • WisdomTree Japan Hedged Equity Fund (DXJ)
  • Simplify Interest Rate Hedge ETF (PFIX)
  • VanEck Semiconductor ETF (SMH)
  • Amplify U.S. Alternative Harvest ETF (MJUS)
  • AdvisorShares Pure U.S. Cannabis ETF (MSOS)
  • YieldMax NVDA Option Income Strategy ETF (NVDY)
Feb 29, 2024

What ETF has 12% yield? ›

Top 100 Highest Dividend Yield ETFs
SymbolNameDividend Yield
PEXProShares Global Listed Private Equity ETF12.14%
SPYINEOS S&P 500 High Income ETF12.10%
BTFValkyrie Bitcoin and Ether Strategy ETF12.08%
SDIVGlobal X SuperDividend ETF12.06%
93 more rows

Which ETF pays highest dividend? ›

Best dividend ETFs
  • Vanguard High Dividend Yield ETF (VYM).
  • Schwab U.S. Dividend Equity ETF (SCHD).
  • WisdomTree U.S. LargeCap Dividend Fund (DLN).
  • ProShares S&P 500 Dividend Aristocrats ETF (NOBL).
  • iShares Core Dividend Growth ETF (DGRO).
  • SPDR S&P Dividend ETF (SDY).
  • WisdomTree U.S. Quality Dividend Growth Fund (DGRW).

Which ETF is best for long term investment? ›

1. The VanEck Semiconductor ETF (SMH)
  • Issuer: VanEck.
  • Assets under management: $9.4 billion.
  • Ten-year performance: 24.0%
  • Expense ratio: 0.35%

How many different ETFs should I own? ›

Experts agree that for most personal investors, a portfolio comprising 5 to 10 ETFs is perfect in terms of diversification.

Is it wise to invest in VOO? ›

Vanguard S&P 500 ETF holds a Zacks ETF Rank of 2 (Buy), which is based on expected asset class return, expense ratio, and momentum, among other factors. Because of this, VOO is a great option for investors seeking exposure to the Style Box - Large Cap Blend segment of the market.

What is the price prediction for the VWRL? ›

Based on 3,598 Wall Street analysts offering 12 month price targets to GB:VWRL holdings in the last 3 months. The average price target is 11,211.70p with a high forecast of 13,441.88p and a low forecast of 9,312.24p. The average price target represents a 13.73% change from the last price of 9,858.00p.

Is Vanguard Utilities ETF a good investment? ›

The Vanguard Utilities ETF (VPU 1.14%) should be at the top of your buy list. Since 2004, this exchange-traded fund (ETF) has generated 8.9% annual returns.

Should I invest in VUSA or VWRL? ›

In the year-to-date period, VWRL.AS achieves a 10.11% return, which is significantly lower than VUSA. AS's 12.59% return. Over the past 10 years, VWRL.AS has underperformed VUSA.AS with an annualized return of 11.10%, while VUSA.AS has yielded a comparatively higher 15.13% annualized return.

What is the average annual return of the VWRL? ›

Returns By Period
PeriodReturnBenchmark
6 months14.90%15.73%
1 year22.99%22.34%
5 years (annualized)10.92%11.82%
10 years (annualized)11.10%10.53%
2 more rows

Top Articles
BlackRock, UBS and HSBC Evergrande bond holdings rise
Pokémon Card Game: V & VMAX Card Rules Explained
Www.mytotalrewards/Rtx
San Angelo, Texas: eine Oase für Kunstliebhaber
Kmart near me - Perth, WA
Gamevault Agent
Cad Calls Meriden Ct
Retro Ride Teardrop
Alpha Kenny Buddy - Songs, Events and Music Stats | Viberate.com
Aces Fmc Charting
Pickswise the Free Sports Handicapping Service 2023
Craigslist In Fredericksburg
Goteach11
Brenna Percy Reddit
Tcu Jaggaer
Ella Eats
Hartford Healthcare Employee Tools
Gmail Psu
Eka Vore Portal
Tcgplayer Store
Slope Tyrones Unblocked Games
Gem City Surgeons Miami Valley South
Driving Directions To Bed Bath & Beyond
Craighead County Sheriff's Department
Pretend Newlyweds Nikubou Maranoshin
NBA 2k23 MyTEAM guide: Every Trophy Case Agenda for all 30 teams
Libinick
Panolian Batesville Ms Obituaries 2022
Black Panther 2 Showtimes Near Epic Theatres Of Palm Coast
Table To Formula Calculator
Truck from Finland, used truck for sale from Finland
Ryujinx Firmware 15
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Redbox Walmart Near Me
Transformers Movie Wiki
Otis Offender Michigan
Ellafeet.official
Solve 100000div3= | Microsoft Math Solver
Joe's Truck Accessories Summerville South Carolina
Darrell Waltrip Off Road Center
Dallas City Council Agenda
Main Street Station Coshocton Menu
18 terrible things that happened on Friday the 13th
“To be able to” and “to be allowed to” – Ersatzformen von “can” | sofatutor.com
Cocaine Bear Showtimes Near Cinemark Hollywood Movies 20
Cuckold Gonewildaudio
Craigslist Com St Cloud Mn
Ups Customer Center Locations
Displacer Cub – 5th Edition SRD
York Racecourse | Racecourses.net
Verilife Williamsport Reviews
Zom 100 Mbti
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated:

Views: 5564

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.